Пиратите се активизират във водите край Индонезия

pirati

Глобално се отчита спад на пиратските нападения. За сметка на това нова сцена на пиратски посегателства се открива в района на Индонезия.

Според Международното морско бюро във водите пред страната атаките са се увеличили с 50% за първите шест месеца на тази година. В световен мащаб пиратските нападения са спаднали от 177 за първата половина на миналата година, до 138 за същия период през тази.

През същия период на тази година във водите на Индонезия са били извършени 43 атаки. 35 от нападнатите кораби са били на рейдове, 4 са били в пристанища и 4 са плавали.

Най-често инцидентите са ставали в районите край портовете Думай и Белаван.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.