Избират консултант за проект Sea2Sea

pristanishte-varna

Изтече срокът за подаване на оферти в публичния търг за избор на технически консултант за изпълнението на проект „Sea2Sea: разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море”.

Това е първият търг по проекта, обявен от „Пристанищната администрация“, Кавала, Гърция, на 28 юни 2013 г. Избраният консултант ще подпомага и осигурява технически цялостното управление на проекта до неговата реализация.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодната оферта. Партньори по проект Sea2Sea: разработване на мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско с Черно море”, са Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България заедно с Министерството на развитието, конкуренцията и корабоплаването на Гърция.

Проектът одобрен за субсидиране с решение на Европейската комисия от 8 ноември 2012 г., предаде Строителство градът. Целта на проекта е да се проучи възможността за изграждане на коридор за товарни превози, осигуряващ мултимодална връзка между българските пристанища Варна и Бургас (с евентуално включване пристанище Русе) и гръцките пристанища Кавала и Александруполис, като се разгледат алтернативните възможности за неговото разработване и функциониране.

Министерството на развитието, конкуренцията и корабоплаването на Гърция е координатор на проекта, като същевременно прехвърли функциите на оперативно управление на проекта към „Пристанищната администрация“, Кавала, Гърция, която отговаря за провеждането на търговете, предвиждани по проекта.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Министерски съвет одобри дерогация за закупуване, внос или трансфер по море на суров нефт от Русия

Министерският съвет прие решение, с което одобри предоставянето на възможност Република България да приложи специалната дерогация от член 3м, параграфи 1 и 2 от Регламент на

Държавата да осъществи пълен контрол върху пристанище “Росенец“, настояват от ДПС

Държавата трябва да осъществи пълен контрол върху пристанище "Росенец“. Това заяви пред "Фокус" заместник-председателят на ДПС Йордан Цонев, предаде Дарик. Снимка: Лупа ДПС

Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА

Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент