Български кораб заседна край Белене

korabi-dunav-e

Български кораб е заседнал в река Дунав край остров Белене тази сутрин, съобщават от дирекция „Морска администрация“ – Русе.

Корабът „Рубишипс 13“ е с един шлеп и е ограничил ширината на плавателния път. Той е поискал помощ от намиращия се в близост австрийски кораб „Кремс“ и в късния следобед днес ще бъдат направени опити за изтеглянето му.

Общо четири прага затрудняват корабоплаването в българския участък на реката, предаде Нюз.БГ. Три от тях са се образували в района на остров Белене, а четвъртият е край силистренското село Попина.

Хидрографският кораб „Вит“ е отплавал към Белене, за да търси подходящи дълбочини за корабоплавателите.

Нивото на река Дунав край Русе днес е 120 см спрямо условната кота „нула“. За последното денонощие то се е понижило с 11 см.

Прогнозата за следващите два дни е то да спадне с още 14 см.

Maritime.bg – Инциденти / България

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент