Заради изтекъл договор номерът на Булсар нямал сигнал

telefonСпирането на обслужването на краткия номер 161 на Булсар е станало факт заради изтекъл договор между сдружението и оператора. Това съобщиха от телекомуникационната компания пред Maritime.bg.

Както Maritime.bg вече съобщи, операторът ще възстанови достъпа през неговата мрежа до краткия номер, който Булсар опитва да наложи като спешен при инциденти на море.

Възстановяването на обслужването ще бъде въз основа на нов договор”, информираха от компанията-оператор. В отговор на въпрос от мобилния оператор отговориха, че в рамките на сключените през годините договори, ангажиментите на компанията са включвали освен техническото осигуряване на два мобилни номера, и безвъзмездното предоставяне на пакет за разговори и кратки съобщения на Булсар.

Безвъзмездното поддържане на два мобилни номера от страна на Мтел е резултат от корпоративната социална отговорност на компанията и цели подпомагане дейността на Булсар”, съобщава операторът.

Според Мтел не е възможна ситуация, при която сдружението да прехвърли отговорност за фатален край при инцидент на море на мобилния оператор, заради забавена комуникация. „Не би следвало това да се случва, тъй като съществува единен номер за спешни и аварийни обаждания – 112, достъпен от клиентите на всички оператори”, казаха от Мтел.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини