Реклама

Великобритания и Япония ратифицираха Морската трудова конвенция

mlc-2006

Морската трудова конвенция (MLC 2006) беше ратифицирана от Великобритания и Япония.

Maritime.bg припомня, че конвенцията на Международната организация на труда консолидира и ревизира над 68 трудови стандарта, които покриват морския сектор.

Конвенцията поставя минимални глобални стандарти за условията на труд и за живот на морските лица.

Дълъг е бил процесът за ратифициране на конвенцията от страна на Великобритания, като причината е големият брой засегнати от промените актове, които са обект на контрол от множество правителствени департаменти.

Огромен принос за включването на кралството имат Морската камара на Великобритания, Наутилус Интернешънъл, множество моряшки съюзи и други.

В корабния регистър на страната са вписани 1383 кораби с общ грос тонаж от 16,57 млн. тона.

Под роден флаг работят около 89 000 английски моряци, а под чужд като моряци още – над 24 000 души.

Ратификацията е разширена и в момента включва остров Ман и Гибралтар. „Радвам се да приема тази конвенция. Тя ще осигури глобални стандарти за моряците и тяхното право да работят в нормални условия. Освен това конвенцията ще доведе прозрачността и необходимата регулация. Смятам, че MLC 2006 ще премахне и множество прегради към регионалната търговия”, каза министърът на корабоплаването на Великобритания Стефан Хамънд.

Япония, която “изпревари” Великобритания с два дни при ратификацията стана 40-ата страна, която прие MLC 2006. С включването й страните от Азия, които ратифицираха конвенцията вече са 10.

В момента над 70% от световния шипингов тонаж и повече от 50% от всички над 1,2 млн. моряци по света попадат под обхвата на акта, който влиза в сила на 20 август.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент