Обсъдиха безопасността на корабоплаването в наши води

DSCN0436

Безопасността на корабоплаването в българския отговорен район бе обсъдена на работна среща днес във Висшето военноморско училище, предаде репортер на Maritime.bg.  Тя е организирана по инициатива на доброволческото сдружение БУЛСАР. Присъства зам.-министъра на транспорта Петър Киров, шефът на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Георги Цветков и председателя на борда на ДППИ Владимир Тодоров.

„Бяха ни предложени проекти, свързани с безопасността на морския транспорт и това бе основната тема на срещата, която премина в работен порядък“, каза пред Maritime.bg зам.-министър Петър Киров.  По думите му участниците са се обединили около мнението, че са необходими множество стъпки за повишаване безопасността на корабоплаването в наши води.

Обсъден е и проектът на БУЛСАР за надграждане на системата за наблюдение и управление на корабния трафик с възможно техническо обезпечаване на пълно Wi-fi покритие на териториалното море. „От сдружението представиха тяхната концепция и виждане за закупуване на спасителни кораби от ИАМА“, каза пред Maritime.bg зам.-министърът. Той уточни, че по всички въпроси предстои усилена работа. 

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент