Обсъдиха безопасността на корабоплаването в наши води

DSCN0436

Безопасността на корабоплаването в българския отговорен район бе обсъдена на работна среща днес във Висшето военноморско училище, предаде репортер на Maritime.bg.  Тя е организирана по инициатива на доброволческото сдружение БУЛСАР. Присъства зам.-министъра на транспорта Петър Киров, шефът на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Георги Цветков и председателя на борда на ДППИ Владимир Тодоров.

„Бяха ни предложени проекти, свързани с безопасността на морския транспорт и това бе основната тема на срещата, която премина в работен порядък“, каза пред Maritime.bg зам.-министър Петър Киров.  По думите му участниците са се обединили около мнението, че са необходими множество стъпки за повишаване безопасността на корабоплаването в наши води.

Обсъден е и проектът на БУЛСАР за надграждане на системата за наблюдение и управление на корабния трафик с възможно техническо обезпечаване на пълно Wi-fi покритие на териториалното море. „От сдружението представиха тяхната концепция и виждане за закупуване на спасителни кораби от ИАМА“, каза пред Maritime.bg зам.-министърът. Той уточни, че по всички въпроси предстои усилена работа. 

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Ивайло Гавраилов: Мотивацията ни е огромна, основен приоритет е да отпушим инвестиционния процес

Мотивацията ни е огромна, за да продължим с непрекъсната си комплексна работа, да надграждаме, да си поставяме все по-високи цели и с една по-уверена походка да посрещаме

Георги Гвоздейков: Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети

Въвеждането на зелен транспорт ще бъде сред водещите ми приоритети, заяви новият министър на транспорта и съобщенията инж. Георги Гвоздейков на церемонията по приемане на