Бразилски учебен кораб отваря врати за варненци

3878939456

От утре до 14 август 2013г. на посещение в град Варна ще бъде бразилският учебен военен кораб “BRAZIL” с командир капитан първи ранг Гарсия Ренато Аруда.

По време на плаването си през тази година корабът ще посети  22 пристанища в 18 страни, сред които е и пристанището на гр. Варна. На борда на кораба са 455 човека, от които 206-ма са курсанти.

Програмата за посещение на Варна включва официални визити на посланика на Федеративна Република Бразилия в България и командира на кораба при кмета на Варна, при командира на Пункт за базиране – Варна и при началника на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.

Корабът ще бъде отворен за посещение от граждани и гости на града в събота /10 август/  от 14:00ч. до 18:00ч., неделя /11 август/ от 11:15ч. до 15:00ч. и вторник /13 август/ от 14:00ч. до 18:00ч. на Морска гара.

По време на престоя си корабът ще участва в ритуала по тържествено вдигане на флаговете и флаговете за разцветяване на корабите пред Морска гара от 08:55ч. до 09:15 на 11 август.

Курсанти от кораба ще изпълнят бразилска популярна музика по време на тържественото събрание концерт в зала № 1  на Фестивален и конгресен център  Варна от 18:00ч. на 10 август.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Руският флот приема нова фрегата

Фрегата "Адмирал Головко" от проект 22350 ще бъде приета в състава на ВМФ на Руската федерация през следващия месец, обяви ТАСС, цитирайки източник от военно-промишления

Община Варна привежда в експлоатационна годност рибарско пристанище “Карантината”

Община Варна планира да приведе в експлоатационна годност рибарско пристанище "Карантината" във варненския квартал "Аспарухово", става ясно от обявено инвестиционно

Румънските морски пристанища обявиха рекорден товарооборот

С 12% повече товари са обработили морските пристанища на Румъния за 2022 г., обявиха от румънската пристанищна администрация. В морските терминали са обработени общо 75,55

Турция започва активна експлоатация на газовите находища в Черно море до края на март

Турската държавна енергийна компания ТПАО обяви, че сондажният кораб Фатих е започнал да извършва нов сондаж в Черно море, предаде ТРТ. „Сондажният кораб Фатих започна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент