“Корабът на любовта“ уби двама и рани 9 работници на режище в Турция

korabat-na-liubovtaДвама загинаха, девет са ранени в първите дни на нарязването на „Корабът на любовта“

Загинаха двама работници в турското корабно режище „Измир“. Инцидентът е станал на борда на лайнера MS PRINCESS, известен като „Корабът на любовта“, който от няколко дни се намира на режището.

Според турски медии освен загиналите още 9 души са пострадали.

По данни на вестник „Хюриет“ загиналите са на 37 и 40-годишна възраст.

Разнопосочни причини за инцидента са изнесени в турските медии. Според една от версиите мъжете се задушили при работата си на борда.

Според друга и двамата работници излезли на една от палубите на изведения от експлоатация лайнер, казали на своите колеги, че не се чувстват добре. Било им дадено мляко, пише сайтът „Хаберлер“, но не бил повикан лекарски екип. По-късно мъжете решили да напуснат обекта, а на следващия ден на режището научили, че са мъртви.

Maritime.bg припомня, че „Корабът на любовта“ бедства при прехода от Италия към Турция. Съдбата на кораба стана ясна в средата на месец март м.г. Още тогава бе известно, че срещу 2,5 млн. евро корабът ще отиде за нарязване в турско режище заради финансови проблеми на неговите собственици. Причината за продажбата бе пропуснато плащане от 6 млн. евро за последната планирана реконструкция на кораба.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент