Асоциация съди даскали в Морската гимназия

Асоциацията на възпитаниците на варненската Морска гимназия се кани да възбуди дела срещу преподаватели от училището. Това заяви за „Народно дело“ председателят на сдружението Александър Тодоров. По думите му, след като са били туширани последните емоционални изблици и действия, породени от личните интереси на определени учители, е започнал нов процес по „писане“ и „оплакване“. За предишните скандали „Народно дело“ информира преди месеци, когато един от „учителите жалбоподатели“ се закани да съди вестника, в случай че публикува нещо.

„Визираните учителки обиколиха всички инстанции, омаскариха базата и ръководството. Сега се опитват чрез синдикатите да пролеят още кръв на 60-годишното училище заради личните си интереси“, заяви Тодоров.

В гимназията предстоят съкращения на щата, а въпросните преподавателки са влезли в школския синдикат, като с това се надявали да не бъдат уволнени. „Не ми е ясно защо синдикатите и лично г-жа Янка Такева застават зад тези преподаватели, по думите им, помагайки им с контакти, при положение, че точно тези същите не са участвали в учителската стачка“, чуди се Тодоров.

Той припомня, че след последния скандал е постигната консенсусна среда с РИО – Варна. „Позицията на Асоциацията и тази на РИО – Варна, бяха стиковани. С г-жа Йорданка Атанасова обсъдихме поставения от нас проблем – преподавател по химия да води часове по електротехника на корабоводители. Смятам, че инспекторатът разбра важността на този проблем предвид вида на училището“, коментира още Тодоров. Той не скри съмненията си, че именно хора от РИО -Варна, продължават да „програмират“ действията на жалващите се преподаватели.

Версия
Съществува национална опасност заради школото

България може да излезе от Бялата книга на Международната морска организация, след като Асоциацията на възпитаниците на варненската Морска гимназия сигнализира там за ситуацията, опасява се младежът.

Ако при проверка от ММО школото се окаже в лошо състояние, това може да доведе до излизане на страната от Бялата книга, коментират от Морска администрация.

Преди да бъде информирана международната структура, от сдружението ще потърсят съдействие от МОМН, ще пишат до Бойко Борисов, до Георги Първанов и до всички парламентарно представени партии.

„Като гражданско сдружение не можем повече да си затваряме очите. Веднъж на пишещите им се е разминало, но ние няма как да позволим тази порочна ситуация да продължава заради личните интереси на определени хора, защото вече са застрашени интересите на възпитаниците на училището“, допълни Тодоров.

maritime.port.bg – Морско образование

Варненска Морска Гимназия "Свети Николай Чудотворец"

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент