Кокаин за над 150 млн. долара задържаха ВМС на Великобритания

630kg Bust

Най-голямата пратка кокаин през последните четири години задържаха Военноморските сили на Великобритания. Акцията по пресичане на наркотрафика по море е станала в района на Пуерто Рико.

Дрогата, която бе оценена за 155,2 млн. щ. долара, е била открита на борда на бързоходна моторна лодка. Това каза Дамиен Елвин, говорител на министерството на отбраната на кралството. Той обаче не съобщи кога е била проведена операцията.

Хеликоптер Lynx от борда на HMS LANCASTER е открил лодката във водите край Пуерто Рико. Сигналът за нея е бил изпратен от Митниците на САЩ. Техен самолет е засякал лодката във водите на Карибския басейн.

След като виждат английския хеликоптер контрабандистите изхвърлят във водите близо 700 кг. кокаин. Той е бил изваден от водолази на Военноморските сили на Великобритания.

По-късно бандата е била предадена на властите в Пуерто Рико, а бързоходната лодка потопена от HMS LANCASTER.

Над 30 тона дрога са били задържани от Бреговата охрана на САЩ през тази година, от тях малко над 20 тона е кокаин, а марихуаната – около 10 тона, съобщиха още от ВМС на Великобритания.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент