Кокаин за над 150 млн. долара задържаха ВМС на Великобритания

630kg Bust

Най-голямата пратка кокаин през последните четири години задържаха Военноморските сили на Великобритания. Акцията по пресичане на наркотрафика по море е станала в района на Пуерто Рико.

Дрогата, която бе оценена за 155,2 млн. щ. долара, е била открита на борда на бързоходна моторна лодка. Това каза Дамиен Елвин, говорител на министерството на отбраната на кралството. Той обаче не съобщи кога е била проведена операцията.

Хеликоптер Lynx от борда на HMS LANCASTER е открил лодката във водите край Пуерто Рико. Сигналът за нея е бил изпратен от Митниците на САЩ. Техен самолет е засякал лодката във водите на Карибския басейн.

След като виждат английския хеликоптер контрабандистите изхвърлят във водите близо 700 кг. кокаин. Той е бил изваден от водолази на Военноморските сили на Великобритания.

По-късно бандата е била предадена на властите в Пуерто Рико, а бързоходната лодка потопена от HMS LANCASTER.

Над 30 тона дрога са били задържани от Бреговата охрана на САЩ през тази година, от тях малко над 20 тона е кокаин, а марихуаната – около 10 тона, съобщиха още от ВМС на Великобритания.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент