Ферибот със 700 пасажери удари товарен кораб и потъна

feribot-filipini

Ферибот, превозващ 700 пасажери, се е сблъскал с товарен кораб в района на Филипините. В момента се провежда операция по търсене и спасяване на оцелелите.

Ферибот THOMAS AQUINAS е започнал да потъва, край град Цебу. Капитанът е разпоредил напускането на плавателния съд.  Все още няма данни за броя на жертвите, но според очевидец, цитиран от местно радио, има тела на повърхността на водата.

„Много хора вероятно са били блокирани във ферибота”, казал той. Според данни на други местни медии товарният кораб, който участва в сблъсъка, е SULPICIO EXPRESS 7. Той е плавал от Цебу към Манила.

Според информациите на местните медии товарният кораб е понесъл сериозни щети, следствие на удара. Корабът участвал в спасяването на оцелелите.  Според последните данни на бреговата охрана на Филипините 5 са потвърдените загинали пасажери, 253 са спасени.

Maritime.bg – Инциденти

 

Последни новини

Последни новини

Пристанищни синдикати: Не подкрепяме предложенията на Благомир Коцев за зоната на Пристанище Варна

За прехвърляне на обособената обществена зона в Пристанищен терминал Варна - Изток на Община Варна се обяви бившият областен управител на Варна Благомир Коцев (Продължаваме

Младежи, взели участие в „Дните на сините кариери“, проявяват интерес към обучение и реализация в България

Международният формат "Дни на сините кариери" даде възможност на 60 младежи от Португалия, Испания, Полша, Гърция, Румъния и България да се запознаят с възможности за