Военноморските сили на Нигерия убиха 12 пирати

pirati

За сериозна престрелка между ВМС и пирати, съобщават медиите в Нигерия. По тяхна информация пиратите са правили опит да напуснат отвлечен от тях танкер.

Танкер NOTRE падна в пиратски плен през миналата седмица, когато беше нападнат във водите на Гвинейския залив. Все пак след похищението, моряците успяха да изпратят сигнал за бедствие и към тях се отправи цяла армада военни съдове.

ВМС на Нигерия отклониха кораба и той навлезе в териториалното море на страната, където започнаха и преговорите за освобождаването на танкера.

Пиратите все пак правят опит да избягат на бързоходна лодка, но биват пресрещнати от лодка на флота. Тогава започва престрелката, която обаче завършва с гибелта на 12 пирати. Според ръководилия операцията адмирал Сили-али Хасансаид 30 мин. е продължила цялата престрелка.

По думите му 4-мата заложници, които били на бързоходната лодка не пострадали. Целият екипаж на NOTRE е бил спасен. Корабът е транспортирал 17 000 мт газьол.

Maritime.bg припомня, че почти двойно се увеличиха пиратските атаки в района на Западна Африка през последната година.

Maritime.bg – Свят

 

Последни новини

Последни новини

Искат оставки в Морска администрация за бездействието със заседналия кораб

Граждани организираха група в социалните мрежи с искане към служебния премиер Стефан Янев и служебния министър на транспорта Христо Алексиев за незабавно освобождаване на

ГЕРБ: Далавери, лични сметки и корупция водят до екокатастрофа с кораба край Яйлата

Престъпното бездействие на служебния кабинет на президента Румен Радев за авариралия кораб може да доведе до екокатастрофа. Това пише в позиция на ГЕРБ - Варна, изпратена до

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент