Либийски сили стреляха по танкер (видео)

A-whale-tanker

В интернет се появи видео показващо стрелба на либийски морски сили срещу танкер.

Кораб A-WHALE попада под обстрел от борда на няколко катера. По непотвърдена информация причината за атаката е навлизане на танкера във водите на страната без разрешение.

Корабът е плавал към терминал Es Sider.

Автентичността на кадрите не е потвърдена официално. Въпреки това съобщение, че всеки кораб влизащ във водите на страната без разрешение ще бъде обстрелван, направи либийски министър преди няколко дни.

Maritime.bg припомня, че A-WHALE влиза за пореден път в новинарските емисии. По-рано през годината корабът бе изоставен от корабособственика си – TMT, заради сложна процедура по обявяване на фалит. Цели шест месеца на танкерът остана в района на Суецкия канал.
[youtube width=“540″ height=“320″]0sI7uUIsXek[/youtube]
Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Finn Devoti Cup остана във Варна, силно общинско присъствие на финалната церемония

Състезателят на МК Одесос Варна Владимир Стасюк спечели по драматичен начин първото издание на ветроходната Finn Devoti Cup във Варна. Украинецът, който от няколко сезона се

Военнослужещи почистиха и боядисаха експонати на Военноморския музей

Военнослужещи от Инженерно-сапьорна рота, в.ф. 34410 и Хидрографска служба, в.ф. 26870 към Военноморските сили участваха във възстановяване на експонати във Военноморския музей.

Завърши водолазното учение на Военноморските сили с международно участие „Тритон 2023” 

Завърши водолазното учение на Военноморските сили на Република България с международно участие „ТРИТОН 2023”. To се проведе за трета поредна година и е резултат от