Два кораба се сблъскаха край Буенос Айрес

Thisseas

Два кораба се сблъскаха край Буенос Айрес. Ударили са се корабите THISSEAS и PLATA FEEDER. Инцидентът е станал в района на 28-ия километър на канал Emilio Mitre, който свързва града с река Parana.

Първият кораб е плавал към Ротердам, след като е натоварил в Ренова.

Двата съда са понесли минимални щети, съобщават местните власти.

След колизията каналът е останал затворен за няколко часа, а двата кораба са пренасочени към Буенос Айрес за инспекция. Няма опасност от замърсяване на околната среда. Сред екипажите на двата кораба няма пострадали.

В момента се води разследване за установяване причините за инцидента. По предварителна и непотвърдена информация става дума за техническа неизправност на един от двата кораба, довела до сблъсъка.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент