Русия засилва военноморското си присъствие в Средиземно море

raketen-kraicer-moskva
Русия изпраща 3 кораба в оперативното си съединение в Средиземно море. След няколко дни там ще пристигне кораб от Северния флот на федерацията. По-късно към оперативното съединение ще се присъединят ракетният крайцер „Москва“ и „Варяг“.

Американски  медии съобщиха, че намиращите се в Средиземно море кораби на САЩ контролират сирийската територия и сега тя е в зоната на поразяване на Военноморските сили. Според информация на източници в Пентагона, САЩ може да нанесе удар по Сирия през нощта срещу петък. Такъв план подкрепят от Париж и Лондон.

Междувременно военното командване на Франция реши да изпрати в източната част на Средиземно море фрегата „Шевалие Пол”, съобщи френското издание „Le Point”. Корабът отплава от пристанище Тулон.

Очаква се в Средиземно море той да се присъедини към американските и британски кораби и подводници, които са вече близо до Сирия.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).