Гасят горящ контейнеровоз до Суецкия канал

MAERSK_KAMPALA (2)


Два контейнера горят на борда на контейнеровоз MAERSK KAMPALA. Maritime.bg припомня, че от Maersk Line съобщиха, че те се намират в носовата част на кораба, без да информират за съдържанието им.

Корабът е с капацитет 6 802 TEU и се намира южно от Суецкия канал. 

Mersk Line съобщи за инцидента в една от социалните мрежи.  Компанията информира, че към момента корабът е незасегнат. Няма пострадали членове от екипажа му.

Към кораба са изпратени влекачи, които оказват противопожарна подкрепа, съобщиха от пресцентъра на фирмата. Допълнителен противопожарен екип ще се качи на кораба по-късно днес.

През последните 14 месеца горяха 6 контейнеровоза по целия свят.

Преди година пожар избухна на борда на кораб MSC FLAMINIA в Северния Атлантик. При инцидента тогава загинаха 3-ма моряци.

През юни т.г. един контейнер изгоря на борда на EUGEN MAERSK. Инцидентът стана когато корабът навлизаше в Суецкия канал. За щастие със собствени сили екипажът успя да потуши пламъците.

През юли т.г. стана най-сериозният инцидент на борда на MOL COMFORT. Запалиха се множество контейнери в носовата част на кораба. По-късно съдът потъна.

През същия месец пожар избухна на борда на HANSA BRANDENBURG. Огънят засегна голяма част от кораба. Нямаше пострадали.

Днес бе съобщено, че пожар е горял и на борда на кораб ZIM ROTTERDAMОт компанията не изнесоха никаква допълнителна информация.

Maritime.bg – Курс / Инциденти

Последни новини

Последни новини

Променени тарифи за пристанищните такси създадоха напрежение в морската индустрия

Без нужното обществено обсъждане е изменена тарифата за събираните такси от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура". Това пише в писмо до транспортния министър

Варненска морска гимназия „Св. Н. Чудотворец“ отбелязва 75 години от създаването си

Варненска морска гимназия "Свети Николай Чудотворец" ще отбележи своята 75-а годишнина. В своята 75-годишна история училището се е утвърдило като лидер в обучението на