„Св. Николай“ потопи империята „Борд Марин“

дойчин-дойчев-кораб-кокаин-испанияБургаската фирма „Борд Марин”, с чието име се свързват двойно убийство и серия от скандали, е пред фалит.  Това съобщи  бургаското издание „Флагман.бг„.

Офисът на улица „Хан Крум 40” в Бургас е затворен, няма и следа от табелите с името на мощното някога дружество. Стаите се отварят единствено на брокери, дошли на огледи. Банка разпродава имуществото на съдружниците на компанията, заради непогасена ипотека.

[one-half last=no]Вижте още: Година по-късно: Истината за кораб „Св. Николай” е някъде там[/one-half]Според справка в Апис управител в „Борд Марин” е Дойчин Дойчев, корабособственикът, намесен с другата си фирма „Сийборн”  и в скандала на открития 3 тона кокаин в Испания на 15 август миналата година. Седалищата и на „Сийборн” , и на „Борд Марин” се намираха на улица „Хан Крум 40” в Бургас, като офисът е един и същ. Съдружници в „Борд Марин” са Женя Росенова Тодорова, Христо Василев Христов, Николай Георгиев Стоянов и Андон Стаматов Костадинов. Всички  те са с дялово участие в дружеството от 48 хиляди лева. Единствено дяловото участие на управителя Дойчев е 208 хиляди лева.

Вписания и внесен капитал на „Борд Марин” на 20 януари 2009 година е 400 000 лева. В момента парите са запорирани в полза на Банка ДСК.

sreshta-blizki-doichev-e1347368998350

Частният съдебен изпълнител Трифон Димитров продава офиса на „Борд Марин” на улица „Хан Крум” 40, ет 4 по молба на банката. Върху имотът има вписани 2 ипотеки 350 000 щатски долара и 200 000 щатски долара. Първоначалната търгова цена за офиса е 12 000 лева. Търгът е насрочен на 17 септември.

Още пет публични продажби на имоти, свързани с „Борд Марин” ще се проведат на същата дата.

Едната продажба е за имот на съдружника Николай Георгиев Стоянов на улица Крум Делчев 7, ет. 3 с начална цена от 92 400 лева. Върху апартамента има вписани същите ипотеки. Продава се и жилището на дясната ръка на Дойчин Дойчев – Андон Стаматов Костадинов. Апартаментът се намира улица „Пробуда 63, ет 5 и е 76 800 лева. Върху него тегне единствено дълга от 350 000 щатски долара.

Апартаментът в ж.к. Възраждане блок 38, вх 3 , ет. 7 на Христо Василев Христов е обявен за 79 800 лева.

Трифон Димитров продава и имот, собственост на майката на Дойчин Дойчев – Марина Петкова. На нейно име се води част от офиса на улица „Хан Крум” 40, но на етаж 5. Началната цена е 109 200 лева. Върху него има вписани същите ипотеки – за 350 000 щатски долара и 200 000 щатски долара.

Друг имот на Марина Андонова Петкова, също е обект на публичен търг. Той се намира улица „Цар Самуил” 55. Продава се за 95 400.

Имотът на секретарката му Женя Тодорова на „Поп Грую“ 15 пък е обявен за 74 400 лева.

В същото време къщата на Дойчин Дойчев в квартал Сарафово е със заличена ипотека от  20 март т.г.

Дойчин Дойчев на организирана от Maritime.bg среща с роднините.
Дойчин Дойчев на организирана от Maritime.bg среща с роднините.

Не мога да давам информация по делата. Имам изрична забрана от Камарата.”, лаконично коментира частният съдебен изпълнител Трифон Димитров, цитиран от Флагман.бг.

Кредитите на „Борд Марин” са два. Единият е бил отпуснат за оборотни средства на фирмата, а другият за покупка на кораб. Изплащането на вноските приключило в края на миналата година. Фирма „Борд Марин” даже не е обжалвала акта, за да спести време за спасяването на имотите си. Средствата от продажбата на имотите трудно биха обезпечили цялата сума по кредите. Управителят Дойчин Дойчев няма ипотекиран имот по тези заеми.

От публично достъпната информация е видно, че през 2013 г. Банка ДСК ЕАД е образувала изпълнително дело срещу фирмата „Борд Марин” ООД. Апартаментите, ипотекирани в полза на Банката, са изнесени на публична продан.

Корабособственикът дължи близо 5000 долара на единия от задържаните и освободени на 18 януари т.г. бургаски моряци от кораба „Свети Николай” Атанас Андреев Георгиев. Борчът е от предни курсове на моряка, той се е решил на курсът към Испания, тъй като му било обещано да му се изплатят всички заплати.

Дойчин Дойчев дължи парични суми и на много други свои служители, някои от тях надхвърлят 28 000 долара.Неговите служители тепърва ще завеждат изпълнителни дела.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Путин: 45% от изнасяното през Черно море украинско зърно е за Европа

Руският президент Владимир Путин подчерта важността да се вземе предвид позицията на Москва за цялостното изпълнение на зърнената сделка. „Само ако нашата позиция бъде

Новини от Maritime.News

- Maritime.News
Samskip, duisport and TX Logistik will jointly operate the CT terminal at logport III

Samskip, duisport and TX Logistik AG will jointly operate the CT terminal at logport III in Duisburg-Hohenbudberg in the future. For this purpose, the three partners have founded the new… [...]

- Maritime.News
AD Ports Group signs a 30-year concession agreement to develop and operate Safaga Port in Egypt

The post AD Ports Group signs a 30-year concession agreement to develop and operate Safaga Port in Egypt appeared first on Maritime News. [...]

Новини от Agriculture.bg

- Agriculture.bg
Горско стопанство предизвиква деца и младежи от Омуртагско и Антоновско да творят на тема „Аз обичам българската гора“

„Държавното горско стопанство“ в Омуртаг предизвиква деца и младежи от Омуртагско и Антоновско да творят на тема „Аз обичам българската гора“. Конкурсът е по повод „Седмицата на гората“ (3- 9… [...]

- Agriculture.bg
Пожар в кравеферма в с. Крайници

Снощи е възникнал пожар в кравеферма в с. Крайници.  Огънят е унищожил 120 кв. м покривна конструкция, 1 тон фураж, 15 крави, 120 бали фураж, бяла, черна и компютърна техника,… [...]

Новини от Deo.bg

- DEO
Все повече коралови рифове страдат от недостиг на кислород

По-голямата част от общо 32 изследвани коралови рифа по света страдат от ниски нива на кислород поради глобалното затопляне, а заплахата за морските екосистеми се очаква да се задълбочи, сочи… [...]

- БТА
Човечеството днес тежи общо около 390 млн. тона

Общото тегло на дивите сухоземни бозайници на Земята – от слонове до бизони и от елени до тигри – сега е по-малко от 10 % от общото тегло на мъжете,… [...]