Роял Хелена ще отплава за участие в Tall Ships

vetrohod-royal-helena
Българският трибагреник ще се развее на най-голямото  състезание за ветроходни кораби тази година.

Ветроходният кораб Роял Хелена ще е единственият ветроходен кораб от българска страна, който ще участва в Средиземноморската регата за ветроходни кораби 2013 ( Lycamobil Mediterranean Tall Ship Regatta 2013), която ще се състои от 21.09.2013 до 07.10.2013, посещавайки три различни пристанища – Барселона (Испания), Тулон (Франция) и Ла Специя (Италия).

За участие са регистрирани над 40 кораба от цял свят. Роял Хелена ще се съревновава в клас А (най-големите ветроходни кораби), където ще мери сили с общо 12 конкурента.

Очакваният брой гости на състезанието в трите пристанища надвишава 2 милиона души като във всяко пристанище има богата съпътстваща програма.

Учебният ветроходен кораб Роял Хелена ще отплава за Барселона  на 10.09.2013 год. в 13:00часа от Морска Гара Варна със стажанти от ВВМУ „Н.Вапцаров“ и пътници на борда.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

ДППИ може да получи средства по ОПТИ за увеличаване капацитета на черноморските пристанища

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" може да получи над 24 млн. лева по проекти по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 г.,