Папазов смени шефа на БМКЦ, назначи Ивайло Гавраилов

vetrohod-kaliakra

Ветроходец застава на шефския стол на Български морски квалификационен център. Това стана ясно от справка на Maritime.bg в регистрите. Все още обаче вписването не е станало факт.

Заповедта на министъра е издадена преди два дни. От ръководството на БМКЦ е освободен само досегашният изпълнителен директор кап. Светлан Цветков.

Най-вероятната причина за рокадата, поне за обществена консумация, е т.нар. „скандал“ с използване на УВК „Калиакра“. Според медийни публикации на небезизвестния к.д.п. Никифор Герчев от преди повече от седмица – корабът бил използван като кръчма. Всъщност причината за смяната е доста по-ясна за запознатите. В случая кап. Цветков е освободен само защото в пространството е известна близостта му с политическа партия ГЕРБ. „Обичайните говорители бяха включени за поредното активно мероприятие за разчистване на неудобните“, каза експерт от Бургас, който не пожела името му да бъде съобщавано. Същото коментират и в коридорите на останалия без шеф център.

Ивайло Гавраилов
Ивайло Гавраилов

Министър Папазов не бе открит за коментар от репортер на Maritime.bg. На представянето на новите трафик кули в Бургас от преди повече от месец министърът получи лично папка с идейните проекти за развитие на центъра. Дали във въпросните документи не е имало информация за проектите свързани с УВК „Калиакра“, предстои да стане ясно. Какво ще отговори министърът, ако е знаел за „кръчмата“?

Ивайло Гавраилов е роден през 1972 година във Варна. Той бе директор на Пристанище Леспорт. Постът напусна през 2011-а година, а тогава на негово място в компанията собственост на Химимпорт застана Огнян Костадинов. Гавраилов е изключителен ветроходен майстор на ЯК „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна“.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини