Откриват Морска гара Бургас на 4 октомври

morska-gara-burgas

Държавната приемателна комисия за издаване на разрешение за въвеждане в експлоатация на морската гара в Бургас ще заседава днес, съобщиха от Министерството на транспорта.

До края на месеца Държавно предприятие пристанищна инфраструктура ще предаде обекта за експроатация на „Пристанище Бургас“ ЕАД.

Официалното откриване е насрочено за 4 октомври. Първият пасажер се очаква на 5.10.2013г. Към момента не е уточнено дали ще продължава проектът „Супер Бургас“.

От министерството не предвиждат инвестиции в околното пространство в следващата годишна програма, защото трябва да се уточни дали ще има улица, която да води до морската гара. Това е енгажимент на общината.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.