Два раздвижени етапа очакват участниците в регата Peugeot Порт Варна

Два етапа в акваторията на Варненския залив, първият включващ и преминаване на навигационен знак „Аладжа банка“ пред курорта „Златни пясъци“, ще разпределят отличията в стартиращата на 22 юли ветроходна регата „Peugeot-Порт Варна“, пише Nautica.bg.

Организираната от яхт клуб „Капитан Георги Георгиев-Порт Варна“ регата е и Национално първенство за класовете „Конрад 25 Р“ и „Мелджес 24“.

В първия състезателен ден – петък 22 юли, във Варненския залив ще стартират само участниците в споменатите класове и яхтите от клас IRC. За тях е предвидена надпревара по „Наветрено-подветрено състезателно разстояние“. За събота, 23 юли, когато ще се включат и участниците в клас „Свободен Рали“, е предвиден етап Варна – поворотен буй – Аладжа банка – поворотен буй – хидрографен буй – Варна. В неделя етапът е изцяло в залива.

Главен съдия на регата „Peugeot-Порт Варна“ е Андрей Стафунски.

maritime.port.bg – Спорт / Ветроходство

Последни новини

Последни новини

Адвокат Владимиров за Vera Su: Неразбория от действия и бездействия на Морска администрация

Световна практика е да се реагира до 72 часа, а не след седмица. Това заяви в предаването "Денят" по ТВ1 адвокат Владимир Владимиров от най-реномираното българско адвокатско

Операцията с Vera Su: Заседнала баржа, навити въжете на винта на влекач, изсипан товар в морето

Заседнала е несамоходната баржа, на която снощи започна прехвърляне на част от товара на VERA SU. Съдът е бил изтеглен, след като в морето е изхвърлен част от вече

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент