121 млн. лева изплатени по оперативна програма „Транспорт“

danail-papazov-kranove-pristanishte-varna-zapad

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов даде отчет за свършената работа в неговия ресор за последните 100 дни. Той разкри, че в този период са изплатени 121 милиона лева на бенефициенти по оперативна програма „Транспорт“, предаде Стандарт.

„Осигурихме допълнително около 200 милиона лева за подготовка и изпълнение на жп проекти за следващия програмен период“, каза Папазов, цитиран от Фокус.

По думите му, досега са изплатени над 50% от предвидените средства, като общо към бенефициентите са изплатени 2 милиарда лева.

„Считаме, че са решени и двата най-големи проблема по ОП „Транспорт“, които бяха предпоставки за забавяне и опасност от загуба на средства във връзка с т.нар. модификация, предложена от ОП „Транспорт“ пред Европейска комисия миналата година, за да се прехвърлят средства към други приоритети „, каза той.

Министър Папазов разкри, че ЕК е поставила условия – да се осигурят средства за подготовка на проекти за следващия програмен период на обща стойност около 35 милиона евро.

„Това беше изпълнено – с постановление на Министерски съвет бяха прехвърлени от приоритетна Ос 2 „Пътна инфраструктура“ към железопътната в Ос 1 – 20 милиона лева, а също така от вътрешни резерви на ОП „Транспорт“ бяха осигурени тези средства до 35 милиона евро“, добави министър Папазов.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Секретен доклад във Великобритания: 55 китайски подводничари загинаха при инцидент

Най-малко 55 китайски подводничари са загинали на борда на подводница, твърдят медии във Великобритания, които цитират секретен доклад на Кралските Военноморски сили.

Бургас посреща MedCruise

Бургас ще бъде домакин на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища – MedCruise. Асамблеята ще се проведе в периода 10 - 13 октомври

ДФЗ изплати над 2,7 млн. лева на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014–2020

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) изплати през септември 2 702 599,59  лв. на бенефициери по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.