121 млн. лева изплатени по оперативна програма „Транспорт“

danail-papazov-kranove-pristanishte-varna-zapad

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов даде отчет за свършената работа в неговия ресор за последните 100 дни. Той разкри, че в този период са изплатени 121 милиона лева на бенефициенти по оперативна програма „Транспорт“, предаде Стандарт.

„Осигурихме допълнително около 200 милиона лева за подготовка и изпълнение на жп проекти за следващия програмен период“, каза Папазов, цитиран от Фокус.

По думите му, досега са изплатени над 50% от предвидените средства, като общо към бенефициентите са изплатени 2 милиарда лева.

„Считаме, че са решени и двата най-големи проблема по ОП „Транспорт“, които бяха предпоставки за забавяне и опасност от загуба на средства във връзка с т.нар. модификация, предложена от ОП „Транспорт“ пред Европейска комисия миналата година, за да се прехвърлят средства към други приоритети „, каза той.

Министър Папазов разкри, че ЕК е поставила условия – да се осигурят средства за подготовка на проекти за следващия програмен период на обща стойност около 35 милиона евро.

„Това беше изпълнено – с постановление на Министерски съвет бяха прехвърлени от приоритетна Ос 2 „Пътна инфраструктура“ към железопътната в Ос 1 – 20 милиона лева, а също така от вътрешни резерви на ОП „Транспорт“ бяха осигурени тези средства до 35 милиона евро“, добави министър Папазов.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент