Откриват три тренажора във ВВМУ за новата учебна година

Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров"
Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“

Утре ще бъде открита новата учебна година във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

В първия ден на новата 2013/2014-а учебна година във ВВМУ ще бъдат открити три нови тренажора. Това съобщи пред Maritime.bg началникът на ВВМУ кап. I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров.

На откриването на учебната година се очаква да пристигне зам.-министърът на отбраната Иван Иванов, изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Георги Цветков и представители на местната власт.

Първо ще бъде открит тренажор ERS 5000. Симулаторът на машинно отделение представя детайлно копие на системите, механизмите и оборудването на съвременен кораб. Тренажорът разполага с три модела на кораби – фрегата, дизел-електроход и танкер-продуктовоз.

Второто ново попълнение на материално-техническата база е Vessel Traffic Management Solutions (VTMS) симулатор. В него има имитирани пристанищата във Варна и Бургас. Лабораторията ще осигури по-добри условия за обучение на бъдещите капитани и инженери, каза началникът на училището.

Третият нов тренажор е „Корабен мостик“. Той има четири мостика, от които един е със седем канална визуализация (315°), един с пет канална визуализация (225°) и два с три канална визуализация (135°).

Ден по-късно ще бъде открита нова зала във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя е дарена от фирма ЦАПК – Прогрес. Същата компания е дарила и специална онлайн система за дистанционно обучение в училището. Собственикът на компанията ще бъде удостоен със званието почетен професор на ВВМУ.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Опасна е консумацията на миди с неясен произход, предупреждават експерти

Опасна е консумацията на миди с неясен произход. Това алармират в сигнал до институциите експерти от бранша за култивиране на миди по българското крайбрежие. Диви черни миди,

Украйна има „план Б“ за износа на зърно през пристанища на Черно море

Украйна е готова с "План Б" за продължаване на зърнения коридор в Черно море и без подкрепата на Русия. Това заяви министърът на земеделието на страната Микола Солски, цитиран

Във Военноморска база Бургас отбелязаха 60-ата годишнина на Четвърти дивизион патрулни кораби

Във Военноморска база Бургас тържествено беше отбелязана 60-ата годишнина от създаването на 4-ти Дивизион патрулни кораби. Със заповед на тогавашния командващ на флота