Откриват три тренажора във ВВМУ за новата учебна година

Висше военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров"
Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“

Утре ще бъде открита новата учебна година във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“.

В първия ден на новата 2013/2014-а учебна година във ВВМУ ще бъдат открити три нови тренажора. Това съобщи пред Maritime.bg началникът на ВВМУ кап. I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров.

На откриването на учебната година се очаква да пристигне зам.-министърът на отбраната Иван Иванов, изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Георги Цветков и представители на местната власт.

Първо ще бъде открит тренажор ERS 5000. Симулаторът на машинно отделение представя детайлно копие на системите, механизмите и оборудването на съвременен кораб. Тренажорът разполага с три модела на кораби – фрегата, дизел-електроход и танкер-продуктовоз.

Второто ново попълнение на материално-техническата база е Vessel Traffic Management Solutions (VTMS) симулатор. В него има имитирани пристанищата във Варна и Бургас. Лабораторията ще осигури по-добри условия за обучение на бъдещите капитани и инженери, каза началникът на училището.

Третият нов тренажор е „Корабен мостик“. Той има четири мостика, от които един е със седем канална визуализация (315°), един с пет канална визуализация (225°) и два с три канална визуализация (135°).

Ден по-късно ще бъде открита нова зала във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя е дарена от фирма ЦАПК – Прогрес. Същата компания е дарила и специална онлайн система за дистанционно обучение в училището. Собственикът на компанията ще бъде удостоен със званието почетен професор на ВВМУ.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Обмислят възстановяване на речните круизи между български градове на Дунав

„Възстановяването на връзките между дунавските градове с модерен вид транспорт по реката би донесъл нови възможности за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент