1308 нови кораби са поръчани през годината

korabostroene

128 нови танкера са били поръчани от началото на годината. Това сочат данните от доклад на най-големия брокер в света Clarksons, с които Maritime.bg разполага. Отчита се ръст от 40% спрямо целия период на 2012-а година. За цялата минала година са били поръчани 122 съда от този тип. За сметка на това обаче все още не е счупен рекордът от 2011-а година, когато бяха поръчани 130 танкера.

В момента има увеличение и при поръчките за нови контейнеровози.

До момента в целия свят са били поръчани за строителство 1308 кораба от различни типове, а година по-рано – 1335. През 2013-а г. компаниите инвестират по-малко за строителство на нови офшорни структури и кораби за тяхното обслужване.

Според Clarksons показателите до този момент от година и предвижданите поръчки до края й ще осигурят „по-лесна година“ за корабостроителниците по света.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент