Супер яхта се взриви и потъна (видео)

pojar-super-yahta-avstraliya

Пожар е избухнал на борда на супер яхтата SEAFARIS. Инцидентът на 41-метровия съд е станал рано тази сутрин, предадоха медии в Австралия.

Яхтата е плавала във водите край Куинсланд, а на борда й е имало 8 гости. Екипажът й е 8-членен.

Всички хора на борда са евакуирани на спасителен плот. На сигнала за бедствие се е отзовал контейнеровоз, който е бил най-близо при възникване на пожара.

Към бедстващите не са били изпратени спасителни съдове. Два часа след като всички напускат борда, яхтата продължила да гори, сочат свидетелствата на капитана на контейнеровоза. По неговите думи са се чули две експлозии.

Никой от хората на борда не е пострадал тежко. Фирмата-собственик на яхтата – McCloy Group, съобщи в заявление, че пожарът е избухнал в машинното отделение.

Говорителят на местното министерство на транспорта, заяви пред австралийски медии, че ще бъде извършен водолазен оглед на съда. След това ще бъде решено дали ще се прави опит за неговото изтегляне.

Транспортната полиция е започнала разследване на инцидента.

Австралийската служба за морска безопасност е започнала събиране на останките по повърхността. Кораб за борба с разливи е разпръснал дисперсант в района.

Видео:

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини