Все повече млади хора работят в ИАМА

morska-administraciya

Все повече млади хора стартират кариерата си в редиците на ИА “Морска администрация”. Maritime.bg събра мненията на най-младите служители в дирекциите на агенцията. Всички вкупом се обединяват около мнението, че работата в агенцията ги удовлетворява, отговаря на нуждите им и е динамична. Попитани за плановете си за бъдещата петилетка, най-младите кадри на ИАМА виждат развитието си именно в агенцията.

DSC_0040Боян Андреев е най-младият служител в Дирекция „Морска администрация“ – Бургас. Той е на 27 години, родом от Бургас. Средното си образование завършва в града, а висшето със специалност „Корабни машини и механизми“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Моряшката професия избира заради перспективата, която вижда в нея. Плава като вахтен механик в чуждестранна компания след като завършва училището. Работата в администрацията определя като интересна, но понякога и сложна. Колективът в дирекцията го приема веднага, по-възрастните винаги удрят рамо при нужда. Въпреки, че вече работи в администрацията казва, че е напълно възможно отново да се върне на море.

mnyagolovaМирена Няголова е на 25 години. Родена е в град Генерал Тошево. В областния център – Добрич, завършва Математическа гимназия, а след нея и ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ със специалност „Радиоелектроника“. Дирекция „Морска администрация“ – Варна става и първото работно място на младата девойка. Избират я с конкурс и назначават в Морския спасително-координационен център. Въпреки крехката си възраст уверено твърди, че има хладнокръвието да реагира при инцидент. Добавя и обяснението, че това си качество придобива до голяма степен от професионалния екип, който се грижи за търсенето и спасяването на човешки животи на море. Девойката никак не е притеснена от лавиращото работно време, определя работата си като динамична. Спомня си първия инцидент, който я заварва на дежурство. Въпреки спомена е сигурна, че администрацията е мястото, където желае с все сърце да гради кариера.

|

ptsvetkova
25-годишната Петя Цветанова е родена в град Лом. Завършва средното си образование с руски език в местната езикова гимназия. Висше образование получава във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ по специалност „Речно корабоплаване“. Веднага след завършване на училището кандидатства в Дирекция „Морска администрация“ – Лом, където е приета в отдел „Преглед, освидетелстване и регистрация на кораби и морски лица“. Любовта към водата я води във Варна. Политиката, която има Морската Алма матер обаче създава ограничение за младата девойка, която вероятно щеше да учи в морското направление на специалност „Корабоводене“. Преди старта в кариерата в ИАМА, плава на кораби по реката. Казва, че тогава разбира моряшката професия и избира работата на брега. Колективът на дирекцията веднага я приема като равна. За себе си казва, че е късметлийка, тъй като до момента не е имало критична ситуация. Засега администрацията осигурява всичко необходимо на младата дама, която и след време вижда развитието на собствената си кариера именно в ИАМА.

pyankovПетър Янков е на 27 години. Роден е в град Русе. Завършва специалност „Корабоводене – речно“ в Техникума по речно корабоплаване (сега ПГРКК). След гимназията се отдава на работа, а няколко години по-късно кандидатства в Дирекция „Морска администрация“ – Русе. Бива приет на работа и става най-младият служител. Работи в отдел „Контрол на корабоплаването“. В момента учи в Русенски университет, със специалност „Технология и управление на транспорта“. Определя себе си като човек, който знае какво иска. Именно това го е довело в Морска администрация. Вярва, че агенцията му дава перспектива за развитие. Въпреки възрастта си твърди, че не всичко се купува с пари. Колектива в дирекцията, например, описва като безценен. Благодарен е на колегите си, които му помагат да навлезе в работата. Освен всичко администрацията поощрява неговото обучение, което цени също.

Директорите на дирекциите коментираха пред Maritime.bg, че особено засилен е бил интересът към работата в администрацията по време на кампаниите  по проекта „Стар на кариерата“. В момента се очаква на работа да постъпят новите млади служители.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и