Украински капитан изчезна мистериозно

Screen Shot 2013-10-07 at 2.53.12 AM

Капитанът на контейнеровоза O.M. AGARUM е изчезнал. Според неговите близки, цитирани от медии в Украйна, управляваният от него кораб е напуснал Кингстън, Джамайка на 15 септември.

Корабът е плавал за Ротердам. Вечерта на същия ден екипажът е направил барбекю. По-късно, според информация на близките на мъжа, офицерите са продължили вечерта сами. Най-късно останали капитанът и вторият помощник, който е на 25 години.

Малко по-късно запъхтян в кабината на старпома влязъл вторият помощник, чийто врат кървял. Той казал, че бил порязан от капитана. Последващите му обяснения са различни, според различните свидетелства. Според едно от тях – младият помощник твърди, че капитанът скача зад борда, а според друго, че побегнал към кабината си.

Въпреки ситуацията никой не потърсил украинския капитан, а няколко моряци се притекли на помощ на кървящия помощник.

Рано на следващата сутрин била установена липсата на капитана.

От O.M. AGARUM е подаден сигнал за бедствие, който е получен от Бреговата охрана (БО) на САЩ. Сигналът е подаден малко повече от 5 часа след като капитанът бил видян за последно. БО е изпратила два катера и хеликоптери към района.

30 часа по-късно и след търсене в зона с площ около 2050 кв. мили, операцията е прекратена.

Междувременно вторият помощник е евакуиран в болница на брега.

Два дни по-късно на кораба е изпратен капитан от менинг агента Marlow Navigation. Според близките на изчезналия капитан офисът на компанията в Одеса не ги информира за развитието на случая. Все още роднините на украинеца се надяват той да е бил намерен от преминаващ съд.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент