Продават кораб на Дойчев

Screen Shot 2013-10-07 at 12.09.19 PM

Кораб „Св. Георги“, зад който стои скандалният мениджър и корабособственик Дойчин Дойчев е обявен за публична продан.

Плавателният съд е изваден на тезгяха от съдебен изпълнител Делян Николов по искане на банка ДСК, предаде Стандарт.

Кандидат-купувачите могат да правят огледи и да подават оферти от 4 октомври в продължение на един месец. Началната цена на „Свети Георги“ е 920 000 лв.

Официално корабът се води собственост на „Старуей Ейджънси“, със седалище в Лондон. Официален представител пък е Николай Стоянов, който доскоро работеше във фронт-офиса на Дойчев в Бургас.

Плавателният съд е бил ипотекиран в полза на Банка ДСК през май тази година по догонор за кредит.

Компанията обаче е спряла да погасява вноските. Заради лоши кредити през август друг съдебен изпълнител извади за продан офисите на фирмата на Дойчин Дойчев „Борд Марин“.

Тогава на търг бяха разиграни и няколко апартамента на негови съдружници, с които са били гарантирани фирмените кредити. Сред разпродаваните жилища бе и това на майката на Дойчев.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Зам.-министър Георги Събев: Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния

Имаме съмнения за законосъобразността на задържането на нашите рибари в Румъния. Това заяви в Балчик ресорният земеделски зам.-министър Георги Събев, предаде репортер на

Риболовците очакват съдействие от държавата за освобождаване на корабите

Риболовците от трите задържани в Румъния наши кораби очакват по-късно днес да се срещнат с ресорния земеделски зам.-министър Георги Събев в Балчик. Пред него те ще настояват за

Доц. Ваня Стаматова: Възмутена съм, че нямаме никаква информация от Румъния, извинявам се на рибарите

Възмутена съм, че и до момента нямаме никаква информация от Румъния. Това заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Говорят освободените рибари от Румъния: Искаме незабавна оставка на шефа на ИАРА

За незабавна оставка на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Ваня Стаматова се обявиха освободените от Румъния български рибари.