Само в Добрич подготвят корабни готвачи

koraben-gotvach

Центърът за професионално обучение към Международен колеж – Добрич e eдинственият  в страната,  получил  одобрение  от ИА „Морска администрация” за подготовка на корабни готвачи 

ЦПО Международен колеж – Добрич  е  единственият към момента в страната, който е одобрен за провеждане на подготвителни курсове за корабни готвачи, съгласно приетия Национален  стандарт за провеждане на обучения в подготвителен курс „Корабен готвач”.

Обученията са  с  продължителност между  484 часа и 191 часа според вида на придобита  предходна  квалификация за готвач и са интензивни  в рамките на около 3 месеца. Те се провеждат в модерно оборудваната база на колежа и HRC Кулинарна академия в гр.Добрич.

Подготовката е на английски или  български език, което ще позволи да се извършва подготовка и на  чуждестранни курсисти от Румъния, Украйна, Турция, Гърция и др.

Съгласно Международната морска трудова конвенция и Разпореждане №118/2013 г. на ИД на ИА „Морска администрация” длъжността „корабен готвач” може да се заема само от надлежно квалифицирано лице, притежаващо Свидетелство за професионална компетентност, издадено от агенцията.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент