Започна реконструкцията на рибарското пристанище в Поморие

SS854843

Започна реконструкцията на рибарското пристанище в Поморие. Инициативата за това е на областния управител на Бургас Павел Маринов.

Освен реконструкция, пристрояване и надстрояване на съществуващите съоръжения, ще бъдат изградени и нови такива.

Реконструкцията стана възможна след като на свое заседание Министерски съвет учреди безвъзмездно право за строеж върху морското дъно на община Поморие.

След приключване на строителните дейности рибарското пристанище ще достигане необходимия капацитет за безопасно приставане, престояване и обслужване на риболовни кораби. Освен това реконструкцията предвижда оборудване за безопасно и хигиенно разтоварване и временно съхраняване на уловите.

Фиш портът на Поморие ще предоставя много по-добри възможности за швартоване, домуване и престой на рибарски кораби. Община Поморие е бенефициент по Оперативна програма за развитие в сектор „Рибарство“ и разширението ще се осъществи със средствата по програмата.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Търсят помощ от петима министри за пътя до пристанищен терминал Варна – Запад

Пореден опит прави кметът на Девня Свилен Шитов за решаване на проблема с пътя до най-големия български пристанищен терминал Варна - Запад. За 13-и път градоначалникът търси

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент