Условни присъди за турските трафиканти

DSC_0124

Наказание 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 5 години изпитателен срок, получиха двамата турски граждани, заловени преди два дни с кораб, превозващ афганистанци, до нос Калиакра. Това съобщават от Окръжен съд Добрич. Турците, съставляващи екипажа на кораба, са 36-годишният Ибрахим Али Осман Овали от град Коджаели – Деринджа, и 23-годишният Гюкхан Сонер Ерсу от Истанбул.

Те са влезли с моторния катер „La Vida Costa“ в български териториални води, превозвайки група нелегални имигранти. Катерът бе открит край нос Калиакра на 9 октомври. През границата на страната ни двамата турци са превели група от 24 афганистански граждани без разрешение на надлежните органи и не през определените места. В групата има лица ненавършили 16-годишна възраст.

Всеки от тях трябва да заплати и глоба в размер на 1 000 лева. Корабът им се отнема в полза на българската държава. Наказанието е наложено с одобрено от Районен съд – Каварна споразумение между тях и Районната прокуратура за решаване на наказателното им дело в досъдебното производство.

Двамата заловени заявиха пред Районен съд – Каварна, че се признават за виновни за извършеното от тях престъпление, съгласни са наказателното производство срещу тях да приключи със споразумение, доброволно са го подписали и приемат последиците му на влязла в сила присъда. Актът на Районен съд – Каварна има последиците на влязла в сила присъда.

Пресцентърът на Окръжен съд уточнява, че превозваните имигранти от Афганистан са настанени в бежанския център в Елхово. От тях 9 са пълнолетни, двама са на 17 години, 5-има са на 16 години, а останалите 8 са деца между 1 до 9 години.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент