Пасажери на лайнер чуха зов за помощ в океана

Jewel-of-the-Seas

Трима души бяха спасени, след 10 часа във водите. Лодката на американците се обърнала и те попаднали сред вълните.

Късно вечерта млада двойка на борда на лайнера JEWEL OF THE SEAS сигнализирала капитана, че са чути викове за помощ.

Мъжът и жената по същото време се разхождали по палубата на пътническия кораб, след дългата вечер в баровете и клубовете на борда. Екипажът разпитал последователно и други хора, които били на палубата по същото време. Още двама души казали, че “чули нещо като викове за помощ”.

Капитанът на JEWEL OF THE SEAS разпоредил промяна на курса и корабът бил върнат обратно към Сан Хуан, откъдето плавал за Св. Мартин.

Час по-късно във водите бил забелязан мъж, който се бил качил на обърнатия съд и махал. Към бедстващия е изпратена бързоходна дежурна лодка. Освен сигнализиращия, още двама американци били извадени от водите.

Оказана им е медицинска помощ на борда на лайнера. Спасените ще бъдат свалени в следващото пристанище, съобщиха от пресслужбата на компанията-собственик на лайнера. 

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Варна върху карта на Петрус Весконте от 1311 година – най-ранната оцеляла до наши дни морска карта

1. Петрус Весконте, „Карта на Централно и Източно Средиземноморие и Черно море“, 1311 г. Отсечка с Варна (varna). Държавен архив на Флоренция, Италия. Петрус Весконте (Petrus

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент