Кораб за полагане на кабели строят в Румъния

Damen-Van-Oord-cable-layerПоръчка за строителство на кораб за полагане на кабели спечели румънската корабостроителница в гр. Галац.

Съдът ще бъде доставен до края на следващата година на собственика си – Van Ord. Той ще гради подводната електропреносна мрежа в един от големите морски ветропаркове, във водите между Германия и Нидерландия.

Съдът има дължина 120 m и широчина 28 m.

След като стана част от групата на Damen Shipyards през 1999, корабостроителницата в Галац е построила над 270 плавателни съда, като средно на година биват проектирани и строени близо 20.

Maritime.bg припомня, че в началото на годината в корабостроителницата спуснаха на вода корпуса на нов PSV съд. Той бе част от поръчка за 6 еднотипни кораба за обслужване на платформи. В края на миналата година корабостроителите в Галац доставиха специализиран кораб за транспортиране на отработено ядрено гориво. Сега построеният в Румъния съд обслужва шведски атомни централи.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Чилийски военен кораб ще транспортира полярниците до базата „Св. Климент Охридски“

Първата група от 15 души полярници от юбилейната 30-а българска антарктическа експедиция, след десетдневна карантина в чилийското пристанище Пунта Аренас, вече са на борда на

Южният океан е маховикът на климатичната система, все още поглъща огромни количества въглероден диоксид

Южният океан все още усилено абсорбира големи количества въглероден диоксид, отделян от изгарянето на изкопаеми горива, показва проучване, базирано на въздушни наблюдения.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент