На мачта се спасили моряците от потъналия Cheng Lu 15 (видео)

cheng-lu-rescue

Оцелели моряци от екипажа на CHENG LU 15, който потъна вчера край Корея, разказаха, че са се спасили на мачтата на кораба. Пред местни медии мъжете разкриха, че корабът е ударил вълнолом, получил пробойна, а след това потънал.

Преди това са правени няколко неуспешни опита за заставане на стоянка пред порт Поханг.

Всички отидохме на палубата, както бяхме инструктирани. Тогава капитанът каза, че нещо е ударило кораба. Започнах да се катеря по мачтата. Решението взех за част от секундата“, разказа оцелял.

Седем мъже успяват да се изкачат до върха на 30-метровата мачта, която скоро остава единствената част от кораба над вода. 8-метрови вълни са блъскали мъжете до върха на мачтата, съобщиха местни медии.

Беше ужасно. Окуражавахме се взаимно докато стояхме на топа на мачтата“, коментира друг моряк.

Един по един мъжете са изтеглени на борда на хеликоптер на местната брегова охрана. Предполага се, че деветимата загинали, включително капитанът, са се намирали на спасителна лодка, която се е обърнала.

CHENG LU 15 (построен през 2008г., 13,600dwt) е плавал към друго корейско пристанище за разтоварване на рулони ламарина.

[hana-flv-player video=”http://www.maritime.bg/wp-content/uploads/2013/10/2161592.mp4″ width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Пристанищата на България ще бъдат блокирани, ако “Лукойл Нефтохим” спре работа

Възможното спиране на работата на най-голямата компания за нефтопреработване на Балканския полуостров - "ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас", ще доведе до блокиране на българските пристанища

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент