Бразилските платформи спряха работа

petrobras-brazilian-oil-rig

Работещите в офшорния и газовия сектор в Бразилия обявиха безсрочна стачка. Причина за протеста е планът на бразилското правителство да отдаде на концесия най-голямото нефтено находище в страната. Става дума за блок „Либра“.

Предполага се, че запасите в находището достигат от 8 до 12 млрд. барела нефт. С такова количество може да се осигури нужното гориво за целия свят в продължение на 5 месеца. Същинският търг за отдаването на концесия ще се проведе след 3 дни.

Ефективно ще стачкуват около 90% от работещите в националната компания Petrobras. Този процес ще парализира работата на почти всички нефтени платформи, които оперират във водите край Бразилия. Синдикалните лидери, които защитават интересите на работещите в сектора заявиха, че ефективните стачни действия ще бъдат прекратени само, ако бъде спряна процедурата по концесиониране.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент