К.д.п. Сергей Църнаклийски: Горд съм с екипа, който създадохме

sergey-tsarnakliiski

Горд съм с екипа, който създадохме. Това каза пред Maritime.bg к.д.п. Сергей Църнаклийски по повод наближаващата 130-годишнина от създаването на българската Морска администрация. В момента българският специалист отговаря за техническите въпроси в Дунавската комисия.

Той е отдал 15 години от своя живот в работа за ИА “Морска администрация”. За това време казва, че агенцията се е преобразила. Огромен законодателен обем е трябвало да се транспонира у нас, след влизането ни в Европейския съюз. Като главен секретар на ИАМА, а след това и нейн изпълнителен директор – к.д.п. Църнаклийски е основният мотор, който поема като мисия и изпълнява тази задача.

Трудностите при достигане стандартите на работа на международните партньори на агенцията са били общи, но екипът се е справил отлично, смята той. К.д.п. Църнаклийски е горд с факта, че текучеството на кадри в агенцията е ограничено. С радост приема факта, че все повече млади хора търсят професионалната си реализация именно в ИАМА. От високия международен пост казва, че в агенцията вижда сплотен екип от хора, които знаят и могат.

К.д.п. Сергей Църнаклийски е роден през 1961 г. в град Благоевград. През 1979 г. завършва Математическа гимназия – Благоевград, а през 1984 г. Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” със специалност “Корабоводене”. От 1984г. до 1998г. плава като помощник-капитан на кораби от състава на П БМФ и в други компании. От 1998г. работи в ИА “Морска администрация”, а от 2009 г. е назначен за нейн изпълнителен директор. Две години по-късно става зам.-представител на Република България в Дунавската комисия. През 2013 г. е назначен за съветник по техническите въпроси в комисията.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Кап. Владимир Гаргов: Не e вярно, че българите не можем да ставаме екип

Навършват се 10 години от спасителна операция, проведена под ръководството на варненския капитан Владимир Гаргов. Преди десетилетие името на българския капитан стана широко

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент