К.д.п. Сергей Църнаклийски: Горд съм с екипа, който създадохме

sergey-tsarnakliiski

Горд съм с екипа, който създадохме. Това каза пред Maritime.bg к.д.п. Сергей Църнаклийски по повод наближаващата 130-годишнина от създаването на българската Морска администрация. В момента българският специалист отговаря за техническите въпроси в Дунавската комисия.

Той е отдал 15 години от своя живот в работа за ИА “Морска администрация”. За това време казва, че агенцията се е преобразила. Огромен законодателен обем е трябвало да се транспонира у нас, след влизането ни в Европейския съюз. Като главен секретар на ИАМА, а след това и нейн изпълнителен директор – к.д.п. Църнаклийски е основният мотор, който поема като мисия и изпълнява тази задача.

Трудностите при достигане стандартите на работа на международните партньори на агенцията са били общи, но екипът се е справил отлично, смята той. К.д.п. Църнаклийски е горд с факта, че текучеството на кадри в агенцията е ограничено. С радост приема факта, че все повече млади хора търсят професионалната си реализация именно в ИАМА. От високия международен пост казва, че в агенцията вижда сплотен екип от хора, които знаят и могат.

К.д.п. Сергей Църнаклийски е роден през 1961 г. в град Благоевград. През 1979 г. завършва Математическа гимназия – Благоевград, а през 1984 г. Висшето военноморско училище “Н. Й. Вапцаров” със специалност “Корабоводене”. От 1984г. до 1998г. плава като помощник-капитан на кораби от състава на П БМФ и в други компании. От 1998г. работи в ИА “Морска администрация”, а от 2009 г. е назначен за нейн изпълнителен директор. Две години по-късно става зам.-представител на Република България в Дунавската комисия. През 2013 г. е назначен за съветник по техническите въпроси в комисията.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Ексклузивно: Говори капитанът на един от задържаните в Румъния риболовни кораби

Ексклузивно пред Maritime.bg говори капитанът на РК "ВЕНИ" Красимир Петров, който е сред десетимата задържани български риболовци в румънското пристанище Констанца. Снимки и