Кръщават кораб в МТГ – Делфин

mtg-delfin-samoraztovarvashta-se-draga-2

Утре в Район 2 на Кораборемонтен и корабостроителен завод  “МТГ-Делфин” ще се проведе церемония по кръщаване на обект стр. No.801 „1500 м3 саморазтоварваща драга”.

Корабът ще носи името „Албатрос“. Той има дължина 75 м и се строи в МТГ – Делфин по поръчка на “Dutch Dredging”B.V. – Холандия, и в съвместно изпълнение с “IHC Merwede”.

Корабът е предназначен за поддръжка на плавателни канали, акватории и вътрешни водни пътища, както и участие в изграждането на хидротехнически съоръжения. Същият се строи под наблюдението на Bureau Veritas – клон Варна.

Корабът ще бъде достроен на вода и предаден на корабособственика до края на 2013 г.

На церемонията ще присъстват кметовете на гр.Дордрехт и на гр. Варна, областният управител на Варненска област и посланикът на Холандия.

Oще по темата:
| В МТГ – Делфин спускат на вода кораб Albatros (29.05.13)
За първи път в България: МТГ “Делфин” строи саморазтоварваща се драга (14.02.13)

Видео, архив:

[hana-flv-player video=“http://www.maritime.bg/video/mtg.mp4″ width=“540″ height=“340″ description=“Потънала иранска платформа““ clickurl=“http://www.maritime.bg/video/mtg.mp4″ clicktarget=“_blank“ player=“4″ autoplay=“false“ loop=“false“ autorewind=“false“ /]

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Завърши участието на фрегата Дръзки в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian”

След завършване на участието си в операцията на НАТО по морска сигурност „Sea Guardian” в Средиземно море, фрегата „Дръзки” се присъедини към Втората постоянна група на НАТО –

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент