Пристанище Варна ще разчита и на фонд “Растеж и устойчиво развитие на регионите”

pristanishte-varna

Министерството на транспорта ще участва с проект за изготвянето на документация за интермодален терминал за пристанище Варна.

Това е приоритетен проект, с който ние ще кандидатстваме пред фонда за “Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Цялото строителство, което включва преместването на пристанището в квартал “Маскуда” и преместването на жп гарата там, е на много по-голяма стойност, но ние ще кандидатстваме за проекта, предаде Стандарт.

След това пред България ще има варианти за допълнително финансиране. Все още методиката за кандидатстване пред фонда не е разработена детайлно, но до влизането на новия бюджет в сила тя ще бъде готова.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

“Многократни проверки за сигурност” бавят отплаването на кораб “Св. Св. Кирил и Методий”

"Многократни проверки за сигурност" са причина за забавянето на очакваното отплаване на научно-изследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий". Това твърди проф. Христо

Китай прие пореден нов боен кораб

Нов тежък разрушител – „Аншан“, е постигнал оперативна способност след изпитания, и е готов за плавания в далечни води, съобщи Централната китайска телевизия (ССТV), предаде

Русия бави обработката на кораби по зърнения коридор в Черно море, твърди Украйна

Руската страна умишлено забавя проверката на кораби с украинско зърно от Съвместния координационен център (СКЦ) по инициативата "Черноморско зърно", като по този начин

Кап. Димитър Димитров: Най-авторитетният форум на CESMA ще се проведе във Варна догодина

Как и с какви очаквания българските моряци посрещат своя професионален празник, Никулден, на този обичаен и винаги актуален въпрос, търсим отговор в нашия разговор с с к.д.п.

В Морско училище представиха нова специалност – „Национална и регионална морска сигурност“

Новата специалност във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – „Национална и регионална морска сигурност“, бе представена официално пред военнослужещи, цивилни и курсанти и студенти.

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент