Хванаха две пратки кокаин по море

kokain

Две пратки с кокаин на плавателни съдове бяха заловени за по-малко от 3 дни в различни краища на света.

67 килограма дрога бяха открити на борда на кораб CARLOS FISCHER при полицейска акция в най-голямото рибарско пристанище на Белгия – Зеебрюге. Корабът е плавал от Бразилия към Белгия. Около 3 млн. евро е цената, след разпространение на пазара, на заловената дрога, съобщи белгийската полиция.

Наркотикът е бил разпределен в пакети и разпръснат в кабините на членове от екипажа. Немалко количество е било открито в боцманската магазия на носа. Трима граждани на Чили са арестувани, тъй като кокаинът е бил открит в техните кабини. Същите са били разпитани и освободени по-късно през същата вечер. Властите не съобщават защо са освободили чилийците.

Кораби на колумбийските ВМС пък хванаха бързоходен катер, на борда на който са открити над 1,4 тона кокаин. Катерът е бил проверен в международни води.

Съдът, както твърдят колумбийските власти, е плавал към Доминиканската република. На борда му са задържани четирима венецуелци и колумбиец. Изпратени са във Флорида, където ще им бъдат повдигнати обвинения.

Задържането е станало при съвместна операция на колумбийските ВМС и американските спецслужби.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Китай стартира първи морски проект за улавяне и съхранение на въглероден диоксид

Началото на първи пилотен демонстрационен проект в Китай за улавяне и съхранение на въглероден диоксид, обяви Китайската национална офшорна петролна корпорация (CNOOC).

Георги Гвоздейков остава в състава на правителството на ППДБ и ГЕРБ за транспортен министър

Има списък с министри, който е одобрен от „Продължаваме Промяната - Демократична България” и ГЕРБ - СДС, обяви пред NOVA акад. Николай Денков. Телевизията съобщава, че