Потъна кораб в Егейско море, търсят капитана му

spasitelen-plot

Провежда се операция по търсене на изчезнал капитан, след потъване на кораб за генерални товари, край бреговете на гръцкия остров Карпатос.

Кораб STELLA е потънал през почивните дни, съобщи гръцката брегова охрана. Сигналът за бедствие е получен от плаващия под флага на Сиера Леоне кораб, когато той се намирал на около 19 nm западно от острова, в Егейско море.

Към района са изпратени няколко патрулни катера и един хеликоптер. Няколко кораба, които са се намирали в района, са се отклонили към бедстващия съд.

При пристигане на силите на бреговата охрана са спасени петима моряци на спасителен плот. Само капитанът на STELLA е изчезнал.

По информация на бреговата охрана 6-членният екипаж е съставен от грузински моряци.

Построеният през 1967 година кораб (284 DWT) е плавал от Алиага (Турция) към Кипър. Води се разследване от властите на Карпатос.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент