Ремонтират постамента на „Дръзки“

Screen Shot 2013-11-06 at 11.23.34 AM

Постаментът на историческия миноносец „Дръзки“, който е една от емблематичните атракции на варненската Морска градина и Военноморския музей, най-сетне ще бъде ремонтиран. Работата по укрепването на светинята на бойния ни флот вече е в ход и вероятно ще завърши в началото на следващата година. Стойността на реконструкцията е около 100 хил. лв., а парите са осигурени от военното министерство.

Постаментите, върху които е поставен корпусът на „Дръзки“, ще бъдат укрепени и увеличени, обясни директорът на Военноморския музей д-р Мариана Кръстева, предаде Петел.бг. Заедно с това те ще бъдат укрепени с пилоти, набити в дълбочина, за да се попречи на възможно свличане на ската, върху който е поставен корабът.

Проблемът с постаментите на „Дръзки“ е документиран за пръв път преди пет години. Оттогава неизменно се търсят пари за ремонта, но едва сега държавата, която по принцип има задължение да се погрижи за паметника на военната и морската ни история, намери необходимите средства.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Няма непосредствена опасност за крайбрежието ни от взривяването на „Каховка“

Във водите на Черно море в района на Одеса постъпва вода от р. Днепър след взривяване на стената на яз. Каховка. Акт, за който взаимно се обвиняват Русия и Украйна. През

Подводният риф при нос Шабла върху карти на Гаетано ди Палма и Ал. Конрад от 1811 и 1828 година

Отсечка от картата „Карта на по-голямата част от Турция в Европа“ на Гаетано ди Палма от 1811 г. с част от западния бряг на Черно и подводният риф при нос Шабла (Cap Chabla).