Пирати освободиха двама моряци срещу 2 млн. долара

c-retriever

Разпространиха писмо, в което се твърди, че срещу сумата от 2 млн. щ. долара са били освободени отвлечени моряци от екипаж на снабдителния кораб C-RETRIEVER (на снимката). Медиите получиха информацията по имейл от организацията Движение за освобождение на делтата на Нигер (ДОДН).

Това е първата подобна информация, изпращана от престъпна група до медиите. Все пак не е известно дали тя е достоверна.

Според организацията “заложническата драма е завършила без проливане на кръв”. Освен това според ДОДН голяма част от сумата е била платена от Морската администрация на Нигерия.

Maritime.bg припомня, че в края на миналия месец кораб  C-RETRIEVER бе атакуван от въоръжена група. Тогава бяха отвлечени двама моряци от екипажа, граждани на САЩ.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Над 2800 руски кораби не могат да посещават пристанища в ЕС

Европейският съюз затвори своите пристанища за целия търговски флот на Русия, състоящ се от над 2800 плавателни съда. Мярката обаче не засяга плавателни съдове, превозващи:

Новата техника на АППД осигурява целогодишно корабоплаването по река Дунав

Специализирана техника, осигурена с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура", вече се грижи за целогодишното използване на река

Подобряване на условията за корабоплаване по р. Дунав обсъдиха премиерите на България и Румъния

Транспортната свързаност между България и Румъния беше във фокуса на разговора на министър-председателя Гълъб Донев с румънския му колега Николае Чука. Във

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент