Пореден трус в търсенето и спасяването

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Разви се поредният скандал в морското търсене и спасяване у нас. Поста секретар в работната група към министерството на транспорта е напуснал к.д.п. Никифор Герчев – председател на БУЛСАР, научи Maritime.bg. 

Пред Maritime.bg капитанът отказа да назове точната причина за своето решение, но уточни, че не открива промяна в работата на компетентните органи. Според него рано или късно администрацията ще понесе отговорност за своята позиция. „Нямам и никога не съм имал лични интереси в това, което съм вършил през годините. Винаги съм се ръководил от интереса на страната“, подчерта к.д.п. Герчев.

Работната група по морско търсене и спасяване бе сформирана с цел да се оценят ресурсите на страната. Да се намери мястото на Морския спасително-координационен център и да се наложат необходимите мерки за подобряване реакцията на службите при евентуален инцидент.

„Това няма да се отрази на работата на групата и поставените пред нея цели и задачи“, каза пред Maritime.bg изпълнителният директор на ИА „Морска администрация“ к.д.п. Георги Цветков.

По информация на Maritime.bg, която нито една от страните не пожела да коментира, поредният скандал се е заформил заради съдбата на спасителния кораб „Перун“. От няколко години съдът е извън експлоатация, а според спасителите-доброволци именно връщането му в строя ще осигури безопасността на корабоплаването в нашия отговорен район.

Оценка на състоянието на кораба е и сред основните задачи на групата. Очаква се в близките седмици изводите да бъдат направени.

Maritime.bg – Курс

 

Последни новини

Последни новини

Румен Николов: Неадекватно състояние на вахтените е вероятна причина за засядането край Яйлата

Неадекватно състояние на вахтените е вероятната причина за засядането край Яйлата. Това заяви на брифинг във Варна главният директор на Главна дирекция „Аварийно спасителна

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент