Не е започнало строителството на Южен поток

iujen-potok

Във връзка с информациите в последните дни за дейности на Южен поток транспорт на плажа Паша дере, от компанията уточняват, че  не е започнала строителство нито в района, нито където и да било другаде.

Процесът по ОВОС за проекта все още е в ход и строителството няма да стартира преди да са издадени всички разрешителни. В момента се правят геотехнически проучвания на брега и в крайбрежието, но това не са строителни работи, уточниха пред Maritime.bg от българската компания.

От дружеството подчертават, че преди известно време бе взето решение да се запази Паша дере, а плажът да бъде пресечен като се прокарат четири микротунела под него.

Това включва прокопаването на 4 тунела с малък диаметър на дълбочина около 20 метра под плажа, в които ще се инсталират тръбопроводите. Този метод е малко по-сложен и по-скъп в сравнение с традиционните начини на заравяне на тръбите в изкопи, но предимството е, че така ще се инсталират тръбите на по-голяма дълбочина и без никакви строителни работи на самия плаж.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент