Байпас: Тръгват вагони от пристанище Солун към София

pristanishte-solyn

Започват редовни товарни превози от пристанище Солун към София и Скопие. Гърците обещават надеждност и добра цена на услугите, за да привлекат световни търговски фирми, съобщи БНР.

Ръководството на пристанището в Солун подписа договор с гръцката железопътна компания „Трансосе“ за редовни товарни превози към София и Скопие.

Намаляват се разходите за доставка на стоки от и към двете дестинации, което облекчава също натоварването на пътната мрежа.

Още през януари следващата година ще се обяви разписанието на железопътните трансфери от пристанище Солун към София, както и цените на услугите. Гръцката компания „Трансосе“ предлага на бизнеса и парк със собствени вагони. В началото на март ще потеглят първите товарни композиции към българската столица. Очакванията са пристанището в Солун да се използва все по-често от световни търговски фирми с клиенти на Балканите.

Гръцкият парламент гласува и договора за участието на Атина в Трансадриатическия газопровод за пренос на газ от Каспийско море към Западна Европа. Инвестицията е в размер на почти 2 млрд. евро и превръща Гърция във важна енергийна дестинация, заяви премиерът Андонис Самарас.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Кап. Венцислав Иванов: Утре започва разтоварване на останалия товар, за вторник планираме втори опит за снемане на кораб…

Голяма част от товара на VERA SU е разтоварена. Това заяви кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор на ИА "Морска администрация". По думите му в хамбара на заседналия на

Кап. Иванов: Програма минимум – да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум – да…

Програма минимум - да разтоварим товара, за да избегнем екокатастрофата, план максимум - да изтеглим кораба. Това заяви пред медии кап. Венцислав Иванов, изпълнителен директор

Най-четени през месеца

Имейл абонамент
Имейл абонамент
Получавайте новините на Maritime.bg директно и във Вашата електронна поща!
Винаги може да спрете Вашия имейл абонамент