Специализиран портал за новини от морската индустрия. Новини за корабоплаване, корабостроене, кораборемонт, морски бизнес, пристанища, военноморски сили, морско образование, кораби, ветроходство и други.

135 години ВВМУ отбелязаха в Ловеч

vvmu-lovechВ град Ловеч ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” отбеляза 135-годишнината от създаването си.

Кратко представяне на училището пред журналисти направи капитан първи ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров.

Домакин на брифинга бе госпожа Корнелия Маринова – кмет на град Ловеч. След края на срещата, началникът на Военноморското училище беше на протоколна визита при госпожа Ирина Митева – областен управител на Област Ловеч.

В знак на признателност и уважение, бяха поднесени венци и цветя на паметника на Тодор Кирков – национареволюционер и участник в Априлското въстание. На церемонията присъстваха представители на местната администрация, обществени организации, възпитаници на Висшето Военноморско училище, офицери и курсанти, граждани, гости на града.

Под звуците на Духов оркестър Ловеч участниците в ритуала преминаха тържествено от площада до Драматичния театър в града, съобщиха от пресслужбата на училището.

Там, в препълнената с гости зала, се състоя събрание – концерт. След края на словото си, професор Медникаров благодари за активната дейност на Асоциацията на възпитаниците на Морско училище – секция Ловеч.

За постигнати отлични резултати по време на обучението си, курсант от Военноморско училище беше награден от госпожа Корнелия Маринова с грамота и Знак на кмета на Община Ловеч.

Maritime.bg – България

Comments are closed.

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg