Специализиран портал за новини от морската индустрия. Новини за корабоплаване, корабостроене, кораборемонт, морски бизнес, пристанища, военноморски сили, морско образование, кораби, ветроходство и други.

Най-големият ветроход в света влезе в Пристанище Бургас

1 (6)Пристанище Бургас прие тази сутрин ветрохода Royal Clipper. Той е най-големият действащ ветроход в света. Вeтроходнияг лайнер Royal Clipper е част от флота на компанията Star Clippers, която е специализирана в круизи с ветроходни кораби.

2 (5)Любопитно за Royal Clipper, е че той е копие на легендарния немски ветроход „Прусен”. 5000-тонният плавателен съд е изключитено елегантен, има 5 мачти и 42 ветрила, които разпънати са над 5000 кв.м. Дължината му е 133,7 метра. Пуснат е на вода от 2000 година.

3 (3)Максималният брой пасажери на Royal Clipper е 227, което гарантира добро обслужване и внимание от страна на екипажа. Ветроходът разполага с луксозни каюти, три басейна, спа център, три палуби, атриум, ресторант, пиано бар. Атракция за пасажерите са и големите подводни стъклени илюминатори, от които може да се наблюдава подводния свят.

4 (4)Корабът извършва плавания предимно в района на Карибите и Полинезия, рядко в Средиземно море, а сега и в Черно море.

В Бургас той пристигна от Гърция, като пропуска предварително планираните за посещение турски пристанища. За туристите са осигурени екскурзии до Созопол, Малко Търново и Бръшлян.

5 (3)Тази вечер впечатляващият ветроход се отправя към Констанца. След това ще посети Варна и Несебър.

Maritime.bg – Курс

Comments are closed.

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg