Специализиран портал за новини от морската индустрия. Новини за корабоплаване, корабостроене, кораборемонт, морски бизнес, пристанища, военноморски сили, морско образование, кораби, ветроходство и други.

Наградиха ДП „Пристанищна инфраструктура” за специални постижения в областта на ГИС технологиите

15129576_1701413256853560_1625697596522199524_oНай-високото отличие в областта на ГИС технологиите получи успешно реализираният проект на ДП „Пристанищна инфраструктура” „Мониторинг и информационна система за Черно море“. Специалната награда беше връчена на генералния директор Ангел Забуртов по време на тържествена церемония по повод световния ден на Географските информационни системи.

Денят на ГИС се отбелязва за 18-та поредна година в България. По традиция на този ден се връчват и годишните награди за стратегически постижения в областта на ГИС технологиите. Организатор на престижното събитие е ЕСРИ България.

Системата за мониторинг на Черно море получи признанието и на световни учени, разработващи най-новите космически технологии, по време на IV Световна среща на Университетския консорциум за космически технологии, която се проведе в края на месец октомври 2016 г. в к. „Камчия“ до Варна.

Системата е уникална по рода си за България- позволява събирането на данни в реално време от голям брой източници, включително и от програмата „Коперник“. Следи състоянието на различните параметри на околната среда, морските пространства, крайбрежните зони, пристанищната инфраструктура и др. Изградена е чрез използване на добрите практики на Норвежката брегова администрация в разработването и управлението на системата BarentsWatch.

Maritime.bg – България

Comments are closed.

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg