Специализиран портал за новини от морската индустрия. Новини за корабоплаване, корабостроене, кораборемонт, морски бизнес, пристанища, военноморски сили, морско образование, кораби, ветроходство и други.

Подобряват сътрудничеството между дунавските и черноморските пристанища

dunav-cherno-moreПовече от 60 експерти от Централна и Източна Европа взеха участие в откриваща конференция по проект “Регионално и транспортно развитие на региона Дунав – Черно море към транснационален и многопристанищен регион – портал към Каспийския регион и Далечния изток“. Събитието се проведе вчера в София.

Конференцията беше открита от генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов и Вернер Прахерсторфер, директор на отдел „Транспорт“ от Регионалното правителство на Долна Австрия.

Реализацията на проекта има за цел да подобри и засили сътрудничеството между дунавските и черноморските пристанища, пристанищни власти, публични органи, университети, предприятия, спедитори и други заинтересовани страни.

Това от своя страна ще повиши привлекателността на региона на Дунав и Черно море по отношение на морския и вътрешноводен транспорт. Целта е регионът да се превърне в „портал“, свързващ Централна Европа и Черно море с Каспийския регион и Далечния изток.

Организатори на конференцията са Регионалното правителство на Долна Австрия – водещ партньор на проекта, ДП „Пристанищна инфраструктура“ – домакин на конференцията и партньор по проекта, и ТИНА Виена, партньор по проекта. Проектът е финансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014 – 2020.

Maritime.bg – България

Comments are closed.

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg