Специализиран портал за новини от морската индустрия. Новини за корабоплаване, корабостроене, кораборемонт, морски бизнес, пристанища, военноморски сили, морско образование, кораби, ветроходство и други.

Американски разрушител удари контейнеровоз (видео)

19061701Американски боен кораб се сблъска с контейнеровоз край Йокосука, Япония. Инцидентът е станал в събота с разрушителя USS FITZGERALD и плаващия под флага на Филипините контейнеровоз ACX CRYSTAL.

„USS FITZGERALD е понесъл сериозни поражения, следствие на сблъсъка. Наводнени са три отсека. Открити са телата на седем загинали военни моряци“, коментира на извънреден брифинг вицеадмирал Джоузеф Аикон, командир на Седми американски флот.

Двата кораба са се сблъскали рано сутринта на 17 юни на около 56 nm южно от Йокосука.

Построеният през 2008 г. контейнеровоз с капацитет 2900 TEU вече се намира в кораборемонтно предприятие в района на Токио. Няма пострадали моряци от екипажа му.

Инцидентът вече се разследва от американските ВМС и властите в Япония.

Maritime.bg припомня, че само преди няколко дни бе прекратено издирването на моряк от друг американски боен кораб. Механик от екипажа на USS SHILOH е изчезнал на 8 юни. Над 3 дни е продължило издирването на механика във водите на Филипинско море. В операцията по търсене са се включили сили и средства на Военноморските сили на Япония, както и Бреговата охрана на конституционната монархия. Търсенето е проведено в акватория с площ над 5 500 кв. мили. Операцията е прекратена на 11 юни, след като изчезналият механик е бил открит жив на борда на бойния кораб.
19061702
Maritime.bg – Инциденти

Comments are closed.

error: Защитено съдържание! Ако желаете да копирате този материал, се свържете с нас на адрес: news@maritime.bg